Ronny Moons (53) zit al bijna 30 jaar in het vak. Na drie jaar Architectuur aan Sint-Lukas te Brussel beëindigde hij zijn studies aan het Provinciaal Hoger Architectuur Instituut te Diepenbeek (Hasselt). Na 2 jaar stage begon hij zijn architectenbureau en trad in de voetsporen van zijn vader.

Ronny Moons is ingeschreven in de tabel van de Orde van de Architecten van Limburg.

Ronny Moons is ook Bijna-energieneutraal (BEN)-architect. Hiertoe volgde hij diverse opleidingen en bijscholingen georganiseerd door het Netwerk Architecten Vlaanderen (NAV) en het Vlaams Energieagentschap (VEA).

Wat klanten over ons zeggen

“We hebben al twee keer met architect Moons gebouwd, eerst was dat in 1995 en daarna nog eens in 2014. Dat zegt genoeg over hoe tevreden we over hem zijn. Wij hadden alle vertrouwen in hem. Een groot voordeel was ook dat hij de werf zelf opvolgde en dit niet aan een medewerker of een stagiaire overliet. Ik heb hem intussen enkele adressen doorgegeven en aan vrienden zijn werk warm aanbevolen.“

Koen Beelen uit Zonhoven

“Het waren héél grote verbouwingen, alleen de vier buitenmuren en een grote binnenmuur bleven overeind. Het totaal volume verdubbelde, maar de vroegere stijl werd wel volledig gerespecteerd. Wij zijn heel tevreden over het resultaat en over de samenwerking tussen de architect en de jonge aannemer. Die jongen had voor een familielid gewerkt en ik liet Ronny de quality check doen van zijn bouwwerken voor we hem aan het werk zetten. Hij en Ronny vormden een goede combinatie van jong en oud, een mix van veel ervaring en veel technische kennis. Maandenlang hielden we elke week een werfvergadering, dat was wel intens, maar Ronny checkte en begeleidde alles. Ja, het is allemaal goed gelukt.”

Valère Melotte uit Wijchmaal

“We hebben een winkel met een appartement erboven volledig gestript en omgebouwd tot twee volwaardige appartementen. Nog sterker, het bovenste is ingericht als zorgappartement, met brede deuren, een traplift, douchehandgrepen enz. en dus geschikt voor een mindervalide of rolstoelgebruiker. Ik ben heel tevreden over Ronny, want die was meerdere keren per week op de werf om alles op te volgen. Als ik nog eens moet bouwen of verbouwen, doe ik zeker opnieuw beroep op hem. Ik heb hem ook al aan anderen aangeraden. Onze werfvergaderingen zijn wel legendarisch. Je moet weten dat iedereen, van de schrijnwerker, de loodgieter, de ‘gyprocman’ tot de elektricien, allemaal vrienden of kennissen van ons zijn. Om dat goed te laten verlopen, richtte ik dus om de drie weken een grote werfvergadering in, Ronny regelde wekelijks de kleine werfvergaderingen. De eerste keer vond die plaats op ons terras, maar toen de groep groter werd, verhuisden we, om het wat gezelliger te maken, naar een café. Terwijl we allemaal met een drankje en een hapje rond de bouwplannen zaten, leidde Ronny de vergadering. Dat zorgde voor een goede samenwerking waardoor niemand elkaar voor de voeten liep. Een pluim dus voor Ronny! En bovendien zat het verslag van de vergadering de volgende morgen om 10 uur al in de bus.”

Jan Martens uit Hechtel

“Zeker weten dat wij tevreden zijn. Wat ik vooral zo goed vond aan Ronny is, dat hij ons in het bouwproces zelf zo goed heeft bijgestaan. Het tot stand komen van het bouwplan ging ietsje moeizamer, maar eens we met bouwen begonnen, heb ik heel veel aan hem gehad. Hij heeft dat perfect opgevolgd en was altijd bereikbaar. Op alle belangrijke momenten was hij fysiek aanwezig. We kregen ook veel advies o.a. over hoe we met aannemers moesten omgaan. Ja, het resultaat is echt hoe we het wilden.“

Steven Lemmens uit Zonhoven

Over ons

Wenst u een persoonlijke afspraak?

  Bezig met versturen...